Miten valmistetaan uusi teos?
4.5.2019
Lehdistötiedote 30.6.
1.7.2019

30.6.2019

Tervetuloa 18. Hauhon musiikkijuhlille!

Tervetuloa jälleen seuraamme nauttimaan ja inspiroitumaan hyvästä musiikista!


Hauhon musiikkijuhlia järjestettäessä aina pienimpiä käytännön asioita myöten, uppoutuu järjestäjä joskus vain yksityiskohtiin ja saattaa ajoittain jopa hieman hukata kokonaiskuvaa. Budjetointi, teosesittelyiden kirjoittaminen ja harjoitusaikataulujen laatiminen eivät esimerkiksi ole muuttuneet juuri miksikään kahdeksantoista vuoden aikana. Lisää työsarkaa on toki tuonut uusien sähköisten medioiden kehittyminen some-päivityksineen ja uusine mainosalustoineen, mutta tämäkin muutos on kuitenkin ollut varsin pieni ja helppo omaksua. On kuitenkin hyvä todeta, että toimimme aivan eri tilanteessa kuin vuonna 2001 tapahtumaa aloittaessamme. Ja kaikeksi onneksemme positiivisessa mielessä.

Tämä positiivisuus on havaittavissa tällä hetkellä myös yleisemmin kulttuurin asemassa Suomessa. Konserttisalit ovat kansoitettuja, olipa kyseessä sitten Helsingin musiikkitalo tai vanha nuoruusvuosiemme esiintymisareena Hyvinkääsali. Uusia kekseliäitä festivaaleja syntyy ja vanhat, kuten Kuhmon kamarimusiikki juhlivat merkkivuosia (onnea 50-vuotiaalle!). Lisäksi eri tahot, eläkerahastoista yksityisiin mesenaatteihin, ovat alkaneet tuoda maahamme uutta kansallisomaisuutta hankkimalla nuorten lahjakkuuksien käyttöön historiallisia arvosoittimia. Näitä soittimia soitetaan myös Hauhon musiikkijuhlilla. Kaiken huippuna, jopa urheilupäättäjät ovat tulleet orkesteriharjoituksiimme hakemaan inspiraatiota huipulle nousemisen keinoista. Ei olisi tullut kyseeseen kaksikymmentä vuotta sitten.

Myös Hauhon musiikkijuhlat on saanut nauttia uusista tuulista. Toimintaresurssimme ovat viime aikoina lisääntyneet, pääyhteistyökumppanimme menestyy omalla alallaan ja mukaamme on astunut tänä vuonna myös uusi yrityskumppani mahdollistamaan kokonaisen konsertin. Kaiken tämän hyvän pyrimme taas kanavoimaan nimenomaan yleisömme ja kantahämäläisen yhteisön eduksi, sillä onneksemme meillä on sitoutunut yleisö ja tukijajoukko, joka mahdollistaa loppujen lopuksi tapahtumamme täydellisen onnistumisen ja sen jatkumisen.

Olkaamme siis ylpeitä koko Suomen kulttuurielämästä – myös Hauhon musiikkijuhlista – ja pyrkikäämme yhdessä kehittämään suomalaista kulttuuria, sillä ilman sitä meitä ei ole olemassa.

 

Mikko Ivars & Olli Kilpiö

 

Taiteelliset johtajat, perustajat


 

Comments are closed.