Tervetuloa 18. Hauhon musiikkijuhlille!
30.6.2019
Kulttuuri goes online
16.3.2020

1.7.2019

Lehdistötiedote 30.6.

HAUHON MUSIIKKIJUHLILLA AIHETTA TYYTYVÄISYYTEEN

Ensi keskiviikkona alkavan kahdeksan konserttia käsittävän tapahtuman järjestäjät iloitsevat vuosi vuodelta kasvavasta vakikävijöiden määrästä ja hyvistä yhteistyökumppaneista. Myöskään nimekkäiden esiintyjien hankkiminen ei ole viihtyisälle tapahtumalle ongelma.

 

Suomalaiset musiikinystävät vaikuttavat ottaneen Hauhon musiikkijuhlat pysyvästi osaksi kesäistä kulttuuritapahtumien karttaa. Kiinnostus festivaalia kohtaan kasvaa tasaisesti ja Hämeeseen saapuu vuosi vuodelta enemmän kävijöitä varta vasten konserttielämyksiä kokemaan.

Myös yhteistyö tapahtuman yrityskumppaneiden kanssa on kehittynyt ja pitkäaikaisten päätukijoiden rinnalle on liittynyt uusia tahoja. Tämä kehitys mahdollistaa järjestäjien ja yleisön iloksi vuoden tauon jälkeen korkean profiilin konsertin akustisesti tarkoitukseen erinomaisesti sopivassa Hattulan kirkossa.

Kotoisan ja taiteilijat hyvin huomioimaan pyrkivän festivaalin on myös helppo houkutella nimekkäitä esiintyjiä. Tänä vuonna tunnelma on entistäkin kansainvälisempää, kun heti avajaispäivänä Rengon kirkossa esiintyvät Radion sinfoniaorkesterin vaskikvintetin Tomas Gricius, Atsuko Sakuragi, József Hárs, Darren Acosta ja Mikko Marttila.

Lisäksi jokaisena neljänä päivänä esiintyy tuore Wienin musiikkikorkeakoulun viuluprofessori ja kansainvälisiä solistiareenoita ahkerasti kiertävä Elina Vähälä, joka on saanut myös hämäläisen tapahtuman mahtumaan tiiviiseen konserttikalenteriinsa.

Festivaalin muita esiintyjiä ovat mm. klarinetisti Olli Leppäniemi, pianistit Mirka Viitala ja Emil Holmström sekä vuoden ”Nuori Taiteilija” viulisti Iidamari Ahonen.

Hauhon musiikkijuhlat on saanut toistuvasti kiitosta kiinnostavasta ohjelmistostaan. Tänä vuonna tarjonta ulottuu aina renessanssitansseista tutumpien ja harvinaisempien wieniläisklassisten teosten kautta 1900-luvun klassikoihin. Tapahtuman päättävällä Hahkialan makasiiniklubilla taas kuullaan vastikään eteläkorealaiseen KBS Symphony Orchestraan rekrytoidun lyömäsoitinvirtuoosi Antti Ohenojan luotsaaman Ragtime Rebels -yhtyeen taidokasta svengiä.

Hauhon musiikkijuhlat järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2002. Tapahtuman perustivat ja sitä luotsaavat edelleen sellisti Mikko Ivars ja alttoviulisti Olli Kilpiö.

Lippuja konsertteihin myydään Ticketmasterin verkoston kautta, kirkkokonsertteihin Hauholla ja Rengossa sekä Lammin Turvantalolle myös tuntia ennen ovelta. Hattulan kirkon konserttiin on vapaa pääsy, ainoastaan käsiohjelma on maksullinen. Hahkialan Kartanon konsertteihin on suuren kysynnän takia syytä hankkia lippu ennakkoon.

Lisätietoja tapahtuman sivuilta www.hauhofestival.fi tai puhelimitse 050 – 349 2292

Comments are closed.