TULE MUKAAN PITÄMÄÄN SUOMI KULTTUURIN SUPERVALTANA JA HÄME VIREÄNÄ!

 

Me Hauhon musiikkijuhlilla haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa ja sen sydäntä: kulttuuria.

Haluamme konserttien järjestämisen lisäksi hyödyttää suomalaista kulttuurin kenttää laajemmin, sillä mitä aktiivisemmin tuomme esille osaamistamme ja panostamme yhteiskuntaan, sitä enemmän kulttuurista pääomaa koituu kaikkien meidän hyväksi.

Tämä työ kuitenkaan ei onnistu meiltä yksin, sillä kulttuurin kokeminen ja kulttuurisen pääoman kartuttaminen on aina kollektiivinen ja meitä kaikkia yhdistävä asia.

 

 

MIHIN KULTTUURIKERHO TÄHTÄÄ?

Maamme taloudellinen tilanne ei tällä hetkellä valitettavasti ole erityisen kehuttava, tämä näkyy konkreettisesti myös suomalaisen kulttuurin tukijärjestelmissä. Taiteen edistämiskeskus joutuu leikkaamaan tukiaan tulevina vuosina ennätyksellisen paljon, tavoite on saavuttaa jatkossa ainakin 1,3 miljoonan euron vuosittaiset säästöt (HS 5.12.2023).

Viimeisimmät uutiset ja kulttuurikentän keskusteluissa kuullut huhut kertovat myös, että joidenkin instituutioiden on pakko valitettavasti harkita toimintansa lakkauttamista.

Tosiasia on myös se, että koko ajan syntyy uusia kulttuuritapahtumia jotka toki ilahduttavasti rikastuttavat tarjontaa, mutta ovat toisaalta myös jakamassa alati pienenevää yhteiskunnan ja säätiöiden kokonaisrahoitusta. Yleinen kustannustason nousu aiheuttaa myös luonnollisesti uusia haasteita kaikille tapahtumajärjestäjille. 

Hauhon musiikkijuhlien toiminta nykyisessä laajudessaan ei onneksi ole uhattuna, arvokkaat päätukijamme Hauhon Säästöpankkisäätiö ja Hämeenlinnan kaupunki - yhdessä muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa - mahdollistavat katseen suuntaamisen turvallisesti tulevaisuuteen.

Alavireisten tunnelmien vastapainoksi onneksi myös toisenlaisia äänenpainoja on viime aikoina kuulunut. Kulttuurinystävät ja harrastajat ovat yksityisinä mesenaatteina ryhtyneet kulttuurialan toimijoiden tukijoiksi. Hauhon musiikkijuhlien Kulttuurikerhokin on jo saanut ensimmäiset tukijansa toimintaansa kannattamaan. 

Haluammekin nyt kysyä sinulta, haluaisitko myös sinä liittyä kerholaisten alati kasvavaan joukkoon?

Saatuamme Kulttuurikerhon toiminnan käyntiin, tulemme saatujen kokemusten perusteella kehittämään siitä version myös yrityksille. Varsinkin tämän - hieman suuremman mittakaavan yritysten - “kerhon” -mallin toivomme tuovan uusia mahdollisuuksia maamme voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen rahoitukseen.

 

MITEN KULTTUURIKERHO TOIMII?

Hauhon musiikkijuhlien Kulttuurikerhon tarkoituksena on olla inspiraation lähteenä muille alamme toimijoille, uudistaa kulttuurintuotannon rahoitusmalleja ja pitää Suomen kulttuurielämä ja kansalaistoiminta aktiivisena tulevaisuudessakin. Maamme vahvan kulttuuriin ja sivistyksen ylläpitäminen, kehittäminen ja näiden asioiden tärkeyden yhteinen ymmärtäminen on meille hauholaisille sydämen asia. Uskomme, että se varmistaa erinomaiset edellytykset asemoida itsemme suhteessa ympäröivään maailmaan.

Kerhohanke 1:

Yhtenä ensimmäisistä hankkeistamme on järjestää tukijoidemme mahdollistamana mm. klassisen musiikin konsertin harjoitusprosessia avaava kiertue Hämeen alueen kirjastoissa. 

Koemme, että tällaisille kaikille avoimille, matalan kynnyksen kulttuurikokemuksille on juuri nyt erityisesti tarvetta. Kirjastot ovat olleet perinteisesti kaikille helposti lähestyttäviä, joten projektin avulla saisimme helposti tuotua musiikkielämyksiä alueen asukkaille, yhteiskuntaluokasta ja taustasta riippumatta. 

Rengon Säästöpankkisäätiö on iloksemme lupautunut mukaan tukemaan tätä hanketta, mutta lisäresursseilla saisimme rakennettua hankkeesta vaikkapa vuosittaisen tapahtuman Hämeen kirjastoihin.  Suomalainen kirjastolaitos tarjoaa loistavat puitteet tämän kaltaisille arjen kulttuurikokemuksille ja kirjastot ovat innolla mukana hankkeessa!

Mikäli haluat mukaan tukemaan kirjastokonserttejamme Hauholla, Tuuloksessa, Lammilla, Kalvolassa, Rengossa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa, katso osallistumisohjeet alta!

Kerhohanke 2:

Hauhon kirkossa ei valitettavasti ole kunnollista konserttiflyygeliä ja tämä puute aiheuttaa meille vuosittain haasteita festivaalin ohjelmasuunnitteluun, koska konserttiflyygelin siirto-, vakuutus- ja vuokrakustannukset nousevat nykyisellään jo reilusti yli 2000 euron.

Kesän musiikkijuhlille saamme vieraaksemme 5.7.2024  baritoni Aarne Pelkosen ja pianisti Juho Alakärpän. Kulttuurikerhon mahdollistamana haluamme hankkia heidän konserttiinsa korkeatasoisen instrumentin.

Haluaisitko tulla flyygelikummiksi ja auttaa meitä pitämään Hauhon musiikkijuhlien ohjelmisto monipuolisena?

Osallistumisohjeet alla.

 

MITÄ TARJOAMME KERHOLAISILLE?

Tukijoilleen Hauhon musiikkijuhlien Kulttuurikerho tarjoaa heinäkuun festivaalin aikana oman tilaisuuden, jossa on rauhassa aikaa keskusteluille, tutustumiselle, kysymyksille - ja tietenkin musiikille.

Kuulisimme myös mielellämme tukijoidemme toiveita ja ideoita toiminnan kehittämiseksi. Myös Hämeenlinnan Verkatehtaan talvikonserttien yhteydessä voidaan mainiosti järjestää vapaamuotoisia tapaamisia vaikkapa kahvikupposen äärellä.

Olemme varmoja, että tästä hienosta osallistujajoukosta nousee myös ideoita omaehtoisen toiminnan kehittämiseen kulttuuriteemojen ympärillä. Olemme luonnollisesti parhaamme mukaan mukana edistämässä kaikkia uusia toimintamuotoja.

Kulttuurikerholaiset saavat myös kattavan yhteenvedon taloustietoineen - eräänlaisen vuosikertomuksen - Hauhon musiikkijuhlien vuosittain toteutuneesta toiminnasta.

Ja aikaansaamalla yhdessä teidän kanssanne kaikki nämä sekä monet tulevat hankkeet, tiedämme edistävämme läheistemme ja alueemme hyvinvointia!

 

MITEN MUKAAN?

Tukijaksi Hauhon musiikkijuhlien kulttuurikerhoon pääset jättämällä yhteystietosi oheisella lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia info@hauhofestival.fi sekä suorittamalla 100€ suuruisen osallistumismaksun tilillemme oheisilla tiedoilla:

Hauhon musiikkiyhdistys ry

Tili: FI47 4252 1020 0269 23
Viitenumero:  20242

Voit myös käyttää virtuaaliviivakoodia: 447425210200269230001000000000000000000000020242240501

Tukimaksu onnistuu myös helposti MobilePayn kautta:
#11908 / Hauhon musiikkijuhlat / Hauhon musiikkiyhdistys ry

Otamme ensi tilassa henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin uusiin kerholaisiin.

Hauhon musiikkiyhdistys ry. on yleishyödyllinen yhteisö ja voi sääntöjensä mukaan rahoittaa toimintaansa mm. ottamalla vastaan lahjoituksia. 

Hauhon musiikkijuhlien tulevaisuutta voit siis tukea myös halutessasi suuremmalla summalla. Tuki ohjautuu suoraan toimintamme kehittämiseen ja voimme halutessasi raportoida sen tarkasta kohdentamisesta.

 

    Hauholaiset ovat kautta historian olleet tunnettuja periksiantamattomuudestaan. 1300-luvulla kiista veroina perittävistä oravannahoista aiheutti joutumisen Vatikaanin kirkon kirouksen alle.

    Tämän hankkeen toivomme johtavan siihen, että nykypäivän “oravannahkojen” ohjautuminen moniin elintärkeisiin asioihin, kuten vanhusten hoivaan ja terveydenhuoltoon, koulutukseen tai maanpuolustukseen ei kuitenkaan jätä Suomen sydäntä, eli kulttuuria varjoon.

    Tehdään yhdessä Hauhon musiikkijuhlien Kulttuurikerhosta hieno esimerkki, josta muutkin suomalaiset voivat inspiroitua ja edistää omien tärkeiden yhteisöjensä toimintaa. Olipa kyse sitten kansalaisjärjestöistä, urheiluseuroista tai muista kulttuuritoimijoista!