Taiteellinen johtaja testaa I
1.12.2017
Kevään konsertista – ja vähän muustakin
15.2.2018

1.12.2017

Syystunnelmia ja joulun odotusta

Vuoden kierto on vääjäämätön prosessi, jonka kuluessa tuntuu, että pimeän vuodenajan aikana aika pysähtyy. Se kuitenkin kuluu ja onneksemme synkintäkin talvea seuraa aina kevät ja kesä, jolloin täällä meillä pohjolassa ainakin valon määrä lisääntyy. Vaikka Hauhon musiikkijuhlien ohjelma julkaistaan yleensä vasta keväällä, halusimme tänä vuonna – pimeyden piristykseksi – avata ensi kesän musiikkijuhlien ohjelmaa jo hieman aikaisemmin.

Hauhon musiikkijuhlat on järjestänyt jo kuutena kesänä konsertin Rengon Pyhän Jaakon kirkossa, mutta nyt levittäydymme Rengon lisäksi pidemmälle Lounais-Hämeeseen ja konsertoimme
tiistaina 3.7.2018 Lopen kirkossa.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Lopen kunnan ja Lopen seurakunnan kanssa. Konsertin esiintyjinä on Seele -jousikvartetti vahvistettuna Sibelius-Akatemian kamarimusiikin lehtorilla Teemu Kupiaisella. Seele -kvartetti koostuu Sibelius-Akatemian opiskelijoista ja on Suomen uusia nuoria kamariyhtyeitä joka on esiintynyt jo varsin mittavasti herättäen tulkinnoillaan ansaittua huomiota.

Seele -kvartetin jäsenet ovat Rebecca Roozeman ja Amanda Ernesaks – viulu, Kristian Sallinen – alttoviulu ja Tatu Kauppinen – sello.

Jo kahdeksatta kertaa valittava Hauhon musiikkijuhlien Nuori Taiteilija -stipendiaatti liittyy myös Seele -kvartettiin, sillä stipendin saajaksi on valittu Seele -kvartetin alttoviulisti Kristian Sallinen.

Kristian on ikäpolvensa lahjakkaimpia muusikoita ja menestyi tänä syksynä järjestetyissä Tampereen alttoviulukilpailuissa finaalipaikan arvoisesti. Nuori Taiteilija -stipendin on alusta asti lahjoittanut Oma Säästöpankki, joka on Hauhon musiikkijuhlien merkittävä pitkäaikainen tukija. Kristian Sallinen esiintyy 6.7. Hahkialan Kartanossa järjestettävässä lounaskonsertissa.

Kesän 2018 Hauhon musiikkijuhlien ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan kevätttalvella, hauskaa syksyä ja alkavaa adventtiaikaa kaikille ystävillemme!

 

Terv,

Olli

 

Comments are closed.