Pölyn laskeuduttua

Mikon vierasblogi Rson ystävien sivuilla
16.6.2017
Taiteellinen johtaja testaa I
1.12.2017

”Rinse and repeat” – eli kutakuinkin ”huuhtele ja toista käsittely” on mieleeni jäänyt englanninkielinen ilmaisu – usein erilaisissa käyttöohjeissa esiintuleva.
Nyt suunnilleen kaksi kuukautta Hauhon 16. musiikkijuhlien päättymisen jälkeen tunnelma on hieman samankaltainen; toistetaan juuri loppunut käsittely jälleen alusta.

Onneksi musiikkifestivaalin järjestäminen ei ole kuitenkaan aivan niin kaavamaista. Samat proseduurit kieltämättä käydään läpi vuosi toisensa jälkeen, mutta rakennuspalikat – eli esiintyjät ja ohjelmisto elävät vuosittain. Toisaalta rutiininomainen toistaminen voisi olla joissain tapauksissa helpompaa, mutta mahdollisuus järjestellä palapelin palat aina hieman uuteen järjestykseen on nimenomaan tämän puuhan yksi suola.

Iloksi on todettava että menneen kesän tapahtuman jälkeen on erittäin hyvä tunnelma lähteä taas suunnittelemaan ja toteuttamaan jatkoa Hauhon musiikkijuhlille. Järjestäjän kantilta katsottuna kaikki sujui todella sujuvasti, konsertit olivat erinomaisia, yleisöä oli paikalla hieman enemmänkin kuin mitä osasimme odottaa ja talouskin pysyi tasapainossa.

 

Vielä kerran siis suuren suuri kiitos kaikille esiintyjille, yleisölle, henkilökunnalle sekä yhteistyökumppaneille! Jos yksikin näistä festivaalin elintärkeistä rakennusmateriaaleista pettäisi, olisi nyt hyvinkin toinen ääni kellossa. Onneksi teihin kaikkiin voi luottaa sataprosenttisesti.

 

”Kesäkotimme” Hahkialan Kartano Hauholla juhli elokuussa päärakennuksensa 100-vuotista historiaa. Miellyttävän juhlan yhteydessä jälleen kerran mietimme, miltä näyttäisivät Hauhon musiikkijuhlat nykyään elleivät Hahkialan Kartano ja sen isäntä olisi toivottanut festivaalia tervetulleeksi vuonna 2001 ja saaneet heti ensimmäisenä kesänä toiminnastamme riittävän kuvan yhteistyön jatkoa varten. Ilman Hahkialaa olisi vaikeaa kuvitella myöskään Hauhon musiikkijuhlia – mahtaisiko koko festivaalia olla edes olemassa.

 

Karl Fazer kertoo Hahkialan historiasta

 

Mietimme miten muistaa ystäviämme Kartanolla ja päädyimme tarjoamaan Kartanon suurenmoiselle henkilökunnalle oman konsertin – he kun ymmärrettävistä syistä eivät helposti musiikkijuhlien aikaan ehdi juuri konserttejamme kuulemaan. Aamusta yöhön kuuluvaa harjoittelua kyllä sitäkin enemmän…

 

 

Erityiskiitos koko festivaalihistorian mittaisesta yhteistyöstä on syytä kohdistaa myös Oma Säästöpankille ja sen hauholaiselle ja renkolaiselle taustasäätiölle – ilman tätäkään vuosittain kehittynyttä yhteistyötä eivät Hauhon musiikkijuhlat näyttäytyisi nykyisessä laajuudessaan.

 

Vuoden 2017 positiivista yleistunnelmaa kohottaa tapahtuman onnistunut laajeneminen Lammille – ja tässä suurena apuna oli yhteistyöyritystemme joukkoon liittynyt sanomalehti Keski-Häme. Toivotaan että tyytyväisten yhteistyökumppanien kokemukset leviävät yhä laajemmalle ja löydämme vielä uusiakin yrityksiä mukaamme tarjoamaan ikimuistoisia konserttikokemuksia.

 

Lammin Turvantalo

Lammin Turvantalolle suuntaamme varmasti myös ensi kesänä, tämän konserttiohjelman suunnittelu on nimenomaan yksi niitä positiivisia muuttujia. Turvantalo tuo nimittäin hienon lisän konserttipaikkoihimme kirkkoympäristöjen ja Kartanon salin lisäksi. Pieniä muutoksiakin kyllä lienee luvassa – tällä hetkellä nimittäin vaikuttaa siltä että Hattulan kirkossa ei Hauhon musiikkijuhlien konserttia ensi kesänä kuulla. Luvassa on siis pientä traditioiden muokkaamista.

 

Tätä kirjoittaessa ensi kesän suunnittelu on siis jo alkanut. Tässä vaiheessa vuotta yleensä brainstormataan vapaamuotoisesti ja heitellään suurella volyymilla ajatuksia jalostumaan – niistä sitten pikku hiljaa alkavat valikoitumaan ne taiteilijat ja teokset joita tosissaan ryhdytään suunnittelemaan varsinaiseen festivaaliohjelmaan. Konserttipaikat pitää myös lyödä lukkoon hyvissä ajoin tämän vuoden puolella – sekä tietysti aloittaa rahoituksen hankkiminen.

 

Uusien nettisivujemme myötä haluamme yrittää pitää yhteyttä yleisöömme myös talvikauden aikana, kirjoittaa teitä toivottavasti kiinnostavista asioista mm. tässä blogissa. Mikäli joku aihepiiri kiinnostaa, tai haluaisit ehdottomasti kuulla jonkin teoksen tulevalla festivaalilla – rohkeasti vaan palautetta meille päin. Suoraan täältä tai sähköpostitse info@hauhofestival.fi

 

Tulemme myös lähettämään muutaman uutiskirjeen asiakkaillemme myös ennen ensi vuoden festivaalin julkaisemista. Liittymällä sähköpostilistallemme varmistat että saat tiedon ajankohtaisista uutisistamme – pienenä ja organisaatioltaan ketteränä festivaalina saatamme keksiä jotain uutta myös ennen ensi kesää…

Hyvää alkusyksyä toivottaen,
Mikko

 


[contact-form-7 id=”412″ title=”Ei otsikkoa”]

 

 

Comments are closed.