Ollin blogi
12.12.2022
Tiedote: Hauhon musiikkijuhlat alkavat
5.7.2023

27.4.2023

Tiedote: Hauhon musiikkijuhlien 2023 ohjelma on julkaistu

Hauhon musiikkijuhlien 2023 ohjelma on julkaistu

Heinäkuisessa festivaaliohjelmassa on luvassa nuorta taituruutta, pidettyjä vakiovieraita ja uusia kasvoja sekä tietysti kiinnostavaa ja harvinaisempaa ohjelmistoa.

Kesällä 2023 festivaali on Hauhon ja Hattulan lisäksi läsnä vahvasti jälleen myös Hämeenlinnan kaupunkialueella.

1700-luvun lopussa Louis Jean Desprez´n suunnittelema, Rooman Pantheonista vaikutteita saanut kirkko on vuoden Nuoren Taiteilijan, alttoviulisti Charlotta Westerbackin konserttipaikkana keskiviikkona 5.7. Hänen kanssaan musisoi konsertin alkupuolella pianisti Annika Palm ja väliajan jälkeen Charlotta liittyy BHO-pianotrion seuraan Robert Schumannin pianokvarteton parissa.

Projektinimellä BHO esiintyvä pianotrio on syntynyt jo viime vuosituhannen puolella kun Emma Vähälä, Sennu Laine ja Mika Rännäli esiintyivät opiskeluaikoinaan lukuisissa konserteissa tällä triokokoonpanolla. Parinkymmenen New Yorkissa vietetyn vuoden jälkeen pianisti Mika Rännäli kotiutui takaisin Suomeen ja keräsi tämän hienon joukon kasaan johtamalleen Oulunsalo Soi – festivaalille viime kesänä. Nyt yhtyeen mukana Hauhon musiikkijuhlille saadaan vieraaksi aiemmilta vuosilta tutun viulisti Emma Vähälän lisäksi Mika Rännäli sekä Berliinin valtionoopperan soolosellisti Sennu Laine.

BHO konsertoi Hämeenlinnan kirkon lisäksi myös omassa konsertissaan Hattulassa perjantaina 7.7. ohjelmassaan Dimitri Šostakovitšin, Paul Juon´in ja Johannes Brahmsin teokset.

Festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo esiintyy pitkästä aikaa Hauhon kirkossa, torstai-iltana 6.7. Ohjelmassa on Ruotsin hovissa 1800-luvun alussa vaikuttaneen Joachim Nicolas Eggertin sekstetto jousille sekä toinen teosharvinaisuus, Arnold Krugin ”Preis-Sextett” vuodelta 1897. Mukana lavalla VdK:n riveissä ovat myös festivaalin perustajat alttoviulisti Olli Kilpiö ja sellisti Mikko Ivars.

Hauholla voi kuulla ja tavata taiteilijavieraita myös perjantaina 7.7. ja lauantaina 8.7. Kirrinen-järven rannalla Hahkialan Uiskolan tiloissa. ”Café Uiskola”-otsikon alla kuullaan hieman musiikkia, taiteilijavieraiden ajatuksia ja kokemuksia musiikkimaailmasta sekä rohkaistaan kiinnostaviin keskusteluihin kaikkien läsnäolijoiden kesken. Iltapäivätilaisuuksien yhteydessä voi myös nauttia Uiskolan kahvilatarjonnasta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kesän 2023 festivaali päättyy Hämeenlinnan linja-autoasemalle, tämän vuoden maaliskuussa avattuun uuteen Hämeenlinnan kaupungin kulttuuritilaan.

Avanti!-kvartetin tulkitseman György Ligetin 1.jousikvarteton aloittama ilta täydentyy Kytäjä-yhtyeen instrumentaalisävelmiin – ja kenties kumpaakin yhtyettä kuullaan myös yhdessä.

Stanley Kubrickin elokuvistakin monelle tutun Ligetin mestarillinen kvartetto ”Métamorphoses nocturnes” oli 1950-luvulla Unkarin kommunistihallinnon kieltämä, nykypäivänäkin ajankohtainen osoitus siitä että taiteella on merkityksensä – myös sen vihollisten mielestä.

Kytäjä on harvoin esiintyvä ja hieman vaikeasti luokiteltava kahden musiikin ammattilaisen – Jarno Alhon ja Janne Lastumäen – yhtye. Osuvasti sitä kuvailee musiikkilehti Soundi arvostelussaan:

”Tästä fantasiapuistosta ei halua lähteä kotiin – Kytäjän lempeän muhkea albumi on kahden taideartesaanin taidonnäyte”

Lippuja konsertteihin on saatavilla Ticketmasterin kanavien kautta sekä tuntia ennen konserttien alkua ovilta.

Koko ohjelma festivaalin verkkosivuilla:
www.hauhofestival.fi

Kuvamateriaalia median käyttöön:
www.hauhofestival.fi/press

Lisätietoja:

Mikko Ivars

040-5120140
mikko.ivars@hauhofestival.fi

Olli Kilpiö

040-5100106

 

 

 

Comments are closed.