Tiedote: Hauhon musiikkijuhlien 2023 ohjelma on julkaistu
27.4.2023
Hauhon musiikkijuhlien ohjelma julkaistu
20.3.2024

5.7.2023

Tiedote: Hauhon musiikkijuhlat alkavat

22.kertaa järjestettävä tapahtuma muotoutuu jatkuvasti ja kehittynyt koko vuoden aikana aktiivisesti toimivaksi konserttien sarjaksi.

Keskiviikkona 5.7. Hämeenlinnan kirkossa Hauhon musiikkijuhlat nostaa jälleen esille tulevaisuuden kyvyn, kun alttoviulisti Charlotta Westerback, ”Nuori Taiteilija” vuonna 2023 konsertoi seuranaan pianisti Annika Palm sekä BHO-pianotrio.

Projektinimellä BHO esiintyvä pianotrio on syntynyt jo viime vuosituhannen puolella kun Emma Vähälä, Sennu Laine ja Mika Rännäli esiintyivät opiskeluaikoinaan lukuisissa konserteissa tällä yhtyeellä. Parinkymmenen New Yorkissa vietetyn vuoden jälkeen pianisti Mika Rännäli kotiutui takaisin Suomeen ja keräsi tämän yhtyeen jälleen kokoon johtamalleen Oulunsalo Soi – festivaalille viime kesänä.

Nyt Hauhon musiikkijuhlat saa vieraakseen monilta vuosilta tutun viulisti Emma Vähälän lisäksi Mika Rännälin sekä Berliinin valtionoopperan soolosellistin Sennu Laineen. Tämä upea kokoonpano konsertoi myös Hattulan kirkossa perjantaina 7.7. ohjelmassaan Dimitri Šostakovitšin, Paul Juon´in ja Johannes Brahmsin teokset.

Ennakkomyynnin perusteella yleisöä on kiinnostanut eniten festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo, joka esiintyy pitkästä aikaa Hauhon kirkossa torstai-iltana 6.7.

Ohjelmassa on Ruotsin hovissa 1800-luvun alussa vaikuttaneen Joachim Nicolas Eggertin sekstetto jousille sekä toinen teosharvinaisuus, Arnold Krugin ”Preis-Sextett” vuodelta 1897. Mukana lavalla VdK:n riveissä ovat myös festivaalin perustajat alttoviulisti Olli Kilpiö ja sellisti Mikko Ivars.

Hauholla voi kuulla ja tavata taiteilijavieraita myös perjantaina 7.7. ja lauantaina 8.7. Kirrinen-järven rannalla Hahkialan Uiskolan tiloissa.

Uuden ”Café Uiskola”-otsikon alla kuullaan kauniissa maisemissa hieman musiikkia, taiteilijavieraiden ajatuksia ja kokemuksia musiikkimaailmasta sekä rohkaistaan kiinnostaviin keskusteluihin kaikkien läsnäolijoiden kesken. Keskustelemassa tapahtumaa järjestävien Mikko Ivarsin ja Olli Kilpiön kanssa ovat berliiniläistynyt sellisti Sennu Laine (pe) sekä musiikkielämän monessa roolissa vaikuttava viulisti Eriikka Maalismaa (la).

Uiskolan iltapäivätilaisuuksiin on vapaa pääsy, pöydän voi halutessaan varata suoraan Uiskolasta 041 312 2788 tai uiskocatering@gmail.com.

Festivaali päättyy lauantai-iltana Hämeenlinnan linja-autoaseman uudessa kaupunkikulttuurin luovassa tilassa.

Yhdistelmä Avanti!-kvartetin esittämää György Ligetiä ja Kytäjä-yhtyeen taidepopiksikin ehkä luokiteltavaa musiikkia muodostaa taiteellisen kokonaisuuden joka suunnittelijoiden mielestä toimisi yhtä lailla vaikka Helsingin Kallion tai Berliinin Kreutzbergin rosoisissa klubiympäristöissä. Tilaisuudessa kuullaan myös asemarakennuksen historiasta ja arkkitehtuurista.

Festivaaliviikon päätyttyä Hauhon musiikkijuhlat suuntaa katseen syyskauteen ja julkaisee ensi syksyn Verkatehtaan konserttisarjansa lisätietoja.

Lippuja konsertteihin on saatavilla Ticketmasterin kanavien kautta sekä tuntia ennen konserttien alkua ovilta.


Hattulan kirkon konserttiin perjantaina 7.7. on vapaa pääsy, ainoastaan käsiohjelma on maksullinen.

Koko ohjelma festivaalin verkkosivuilla:
www.hauhofestival.fi

Kuvamateriaalia median käyttöön:
www.hauhofestival.fi/press

Comments are closed.