Hauhon musiikkijuhlien ohjelma julkaistu
20.3.2024
Mikon hifiblogi – osa 3
13.6.2024

28.5.2024

Hauhon musiikkijuhlat avaa kesäkauden kirjastokiertueella

Kanta-Hämeen kirjastoihin 10.-12.6. suuntautuvassa työpajatapahtumassa musiikkia ja keskustelua vapaamuotoisissa raameissa.

Hauhon musiikkijuhlat suunnitteli kirjastoihin suuntautuvaa työpajakiertuetta jo vuonna 2020, koronapandemian kuitenkin vesittäessä nämä suunnitelmat. Nyt vuonna 2024 festivaalilla ollaan sitä mieltä, että kaikille avoimille, matalan kynnyksen kulttuurikokemuksille on erityisesti tarvetta. Suomalainen kirjastolaitos puolestaan ainutlaatuisuudessaan tarjoaa loistavat puitteet tällaisille arjen kulttuurikokemuksille. Kirjastot kun perinteisesti ovat olleet kaikille paikkakuntalaisille helposti lähestyttäviä ja loistavasti palvelevia yleisiä tiloja.

Työpajatapahtumien avulla Hauhon musiikkijuhlat tarjoaakin pieniä pääsymaksuttomia musiikkielämyksiä aivan kaikille kiinnostuneille alueen asukkaille. Esiintymässä ja keskustelemassa tilaisuuksissa ovat Eriikka Maalismaa, viulu – Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu ja  Mikko Ivars, sello. Kaikki kolme ovat myös tutustuneet ammattimuusikkouden lisäksi myös konserttilavojen kulissien takaiseen  elämään. Maalismaa on ollut perustamassa useita uudenlaisia kulttuuritapahtumia, Ristiluoma puolestaan toimi pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterivaltuuskunnan puheenjohtajana ja Ivars vastaa kollegansa Olli Kilpiön kanssa Hauhon musiikkijuhlien järjestämisestä.

Mahdollisuus monenlaisten kiinnostavien aihepiirien käsittelemiseen on siis olemassa, olipa kyse kulttuurin rahoituksesta, ammattimuusikon rutiineista, historiallisista konteksteista – tai oikeastaan mistä vaan musiikkiin liittyvästä. Vaikka kyseessä ei olekaan konsertti, luvassa on luonnollisesti myös elävää musiikkia.

Hauhon musiikkijuhlien kirjastokiertueen aikataulu:

Maanantai 10.6.2024:

– Lammin kirjasto klo 12.30

– Tuuloksen kirjasto klo 14.30

– Hauhon kirjasto klo 17.00

Tiistai 11.6.2024:

– Kalvolan kirjasto klo 13.00

– Hämeenlinnan pääkirjasto klo 16.30

Keskiviikko 12.6.2024:

– Rengon kirjasto klo 13.00

– Riihimäen kirjasto klo 16.30

Kiertueen mahdollistavat Rengon Säästöpankkisäätiö, Suomen kulttuurirahaston Hämeen rahasto ja uusi Hauhon musiikkijuhlien Kulttuurikerho.

Aikataulu verkossa myös osoitteessa:

www.hauhofestival.fi/kirjastokiertue

Comments are closed.