HAUHON MUSIIKKIJUHLILTA KAMARIMUSIIKKISARJA VANAJA-SALIIN

Kilpailuvoittajia Hauhon musiikkijuhlien syyskonsertissa 16.lokakuuta
14.10.2022
Taiteellisen johtajan Olli Kilpiön blogi 12.12.2022
12.12.2022
Kilpailuvoittajia Hauhon musiikkijuhlien syyskonsertissa 16.lokakuuta
14.10.2022
Taiteellisen johtajan Olli Kilpiön blogi 12.12.2022
12.12.2022

Hauhon musiikkijuhlat tuottaa Verkatehtaan Vanaja-saliin kamarimusiikkisarjan osana Hämeenlinnan kaupungin tilaamaa klassisen musiikin konserttitarjontaa. Ensimmäinen konsertti toteutuu jo joulukuussa. Ensi vuoden aikana kamarimusiikkia kuullaan Vanaja-salissa neljä kertaa.

Kesähauholaisten alttoviulisti Olli Kilpiön ja sellisti Mikko Ivarsin vuonna 2002 perustamasta Hauhon musiikkijuhlista on kasvanut arvostettu ja tekijöidensä näköinen festivaali, jonka ohjelmistossa kuullaan tutumpien teosten lisäksi myös harvinaisuuksia ja ylitetään rohkeasti musiikkityylien raja-aitoja. Tapahtumalla on vahva yleisöpohja ja vetovoimainen maine taiteilijoiden keskuudessa.

Vuosien varrella musiikkijuhlien toiminta on laajentunut Hauhon kirkosta ja pappilasta sekä Hahkialan kartanosta koko kaupungin alueelle. Konsertteja on järjestetty mm. Rengossa ja Lammilla sekä kantakaupungissa Hämeenlinnan kirkossa ja Wetterhoffin Wanhassa kutomossa.

Hämeenlinnan kaupungin yhteistyö Hauhon musiikkijuhlien kanssa laajentaa klassisen musiikin konserttitarjontaa korkeatasoisella ja kiinnostavalla kamarimusiikilla. Se nostaa myös näkyviin pitäjissä tehtävää kulttuurityötä ja vahvistaa tapahtuman toimintaedellytyksiä festivaaliajan ulkopuolella.

Kevään konserttien osalta ohjelma julkistetaan myöhemmin. Joulukuun konsertissa 14.12. kuullaan Franz Schubertin Forelli-kvintetto, joka on yksi maailman tunnetuimmista kamarimusiikkiteoksista, sekä Louise Farrencin pianokvintetto no. 2. Kvintetissä soittavat Emil Holmström, piano, Eriikka Maalismaa, viulu, Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu, Mikko Ivars, sello sekä Pauli Pappinen, kontrabasso.

Kuva: Eveliina Koski/Verkatehdas

Comments are closed.