Hauhon musiikkijuhlat viettää 20. juhlavuottaan myös heinäkuun festivaaliviikon jälkeen
6.5.2021
Pepe Willberg seuraavaksi mukana juhlimassa festivaalia.
12.7.2021

30.6.2021

Hauhon musiikkijuhlien juhlavuoden tapahtumat alkavat ensi viikolla

Heinäkuun 7.-9. kuullaan jälleen Hauholla, Hattulassa ja Rengossa 20-vuotiaaksi kypsyneen festivaalin konsertteja. Kahdesta konserteista voi nauttia myös internetin välityksellä.

Hauhon musiikkijuhlat aloittaa kesäisen tapahtumaviikkonsa Rengon Pyhän Jaakon kirkosta. Keskiviikkona klo 19 lavalla on ”Nuori Taiteilija 2021” – tänä vuonna Briosa-jousikvartetti, ohjelmassaan Jaakko Kuusiston, Sergei Prokofjevin ja Edvard Griegin jousikvartettoja. ”Nuori Taitelija” -stipendiaatti valittiin tänä vuonna jo yhdettätoista kertaa. Hauhon säästöpankin kulttuurisäätiön mahdollistaman perinteen tarkoitus on antaa nuorille lahjakkuuksille mielekkäitä konsertointimahdollisuuksia ja mahdollistaa taloudellisella avustuksella jatko-opintoja. Aiempia stipendiaatteja ovat olleet mm. Sanna Iljin, Klaus Mäkelä, Tami Pohjola ja  Ossi Tanner.

Hattulan kirkossa torstaina 8.7. klo 19 esiintyy festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo. Tämän huipputason jousiyhtyeen esiintymiset ovat perinteisesti keränneet tapahtuman suurimmat yleisöt .  Kiintoisinta antia tämän kesän konsertissa on varmasti yhtyeen Osmo Tapio Räihälältä tilaaman ”Swarm”-teoksen kantaesitys. Myöskään brittiläisen Eugene Goossensin Concertinoa vuodelta 1928 ei liene viime vuosikymmeninä – jos koskaan Suomessa kuultu. Konsertin päättää  Niels W. Gaden jousioktetto – paljon sukua tukijansa Felix Mendelssohnin suosikkiteokselle.

Perjantain 9.7. konsertit on suunniteltu hieman normaaleja lyhyemmiksi ja niitä on kaksin kappalein. Tarkoituksena on tarjota mahdollisimman monelle tilaisuus nauttia kiinnostavasta instrumentista huipputason muusikoiden käsissä.  Klo 18 ja 20 konsertoi Hauhon kirkossa saksofonikvartetti Aava. Itse yhtye on vielä suhteellisen tuore, mutta sen jäsenet Joonatan Rautiola, Samu Metsänen, Kalle Oittinen ja Eero Saunamäki ovat varmasti tuttuja musiikin ystäville eri yhteyksistä.

Heinäkuun konsertteihin on vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen festivaalin sivujen kautta on kuitenkin erittäin toivottavaa. Sivuilta voi myös hankkia etukäteen käsiohjelman, niitä myydään myös ovilla 10€ hintaan.

Viime vuoden konserttitaltioinneista saatu positiivinen palaute rohkaisi järjestäjät tänäkin vuonna tarjoamaan mahdollisuuden konserteista nauttimiseen kotoa käsin. Briosa-jousikvartetin ja Virtuosi di Kuhmon konsertit voi katsoa festivaalin verkkosivujen kautta 10.7. ja 11.7. klo 19.

Hauhon musiikkijuhlat jatkaa juhlavuoden viettoa  29.8. ja 25.9. Hauhon kirkossa  järjestettävillä konserteilla. Esiintyjät ja ohjelmisto julkaistaan festivaaliviikon loppupuolella.

Lisätietoja www.hauhofestival.fi tai 050-349 2292

***

Haastattelupyynnöt:

Mikko Ivars

040-5120140 

mikko.ivars@hauhofestival.fi

Olli Kilpiö

040-5100 106

olli.kilpio71@gmail.com

Kuvia:

www.hauhofestival.fi/press

Comments are closed.