Talvikonsertti 19.1.2019 – Hauhon musiikkijuhlat

Talvikonsertti 19.1.2019

Hahkialan Kartano

19.tammikuuta 2019 klo 14.00


Robert Schumann: Fantasiestücke op.73 klarinetille ja pianolle
Franz Schubert: Moments musicaux 1-3, D.780
Alexander von Zemlinsky: Trio pianolle, klarinetille ja sellolle d-molli op.3

Giuseppe Gentile, klarinetti
Emil Holmström, piano
Mikko Ivars, sello

 
Liput 38€ ja 18€ (opiskelijat ja alle 16v) sisältäen kahvin ja leivonnaisen väliajalla.
Kartanon kahvila auki klo 13 alkaen ja tunti konsertin jälkeen - jää vaikka tapaamaan esiintyjiä!
Varaa liput
 
Toista kertaa järjestettävän Hauhon musiikkijuhlien kausikonsertin ohjelmassa kuullaan mm. Johannes Brahmsin musiikista vaikutteita saaneen Alexander Zemlinskyn klarinettitrio vuodelta 1897.

Hauhon musiikkijiuhlilla ensimmäistä kertaa vieraileva Giuseppe Gentile aloitti klarinettiopintonsa viiden vuoden ikäisenä isoisänsä johdolla Italiassa. Suoritettuaan diplomitutkinnon “O.Respighi”-konservatoriossa Latinassa, hän jatkoi opintojaan Calogero Palermon ja Alessandro Carbonaren johdolla.

Giuseppe on esiintynyt useiden maineikkaiden eurooppalaisten orkestereiden riveissä; tutuksi ovat tulleet BBC Symphony Orchestra, Ulster Orchestra, Orchestra dell´Accademia di Santa Cecilia, Orchestra dell´Arena di Verona, Tapiola Sinfonietta ja monet muut. Tammikuussa 2015 Giuseppe kiinnitettiin Radion sinfoniaorkesterin bassoklarinetistiksi.

Pianisti Emil Holmström on tullut tunnetuksi musiikin moniottelijana. Häntä voi kuulla mitä erilaisimmissa yhteyksissä isoista orkestereista kamarimusisoinnin kautta hämäriin UG-iltamiin. Toiminnallaan hän haluaa nostaa kiinnostusta tyylikausien ilmiöihin suhteessa musiikkiin sekä erityisesti avantgardismiin kautta aikojen, on se Ferrucio Busonia, Wienin toista koulua tai vaikka Beethovenia. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta. Holmströmin muusikkouteen on suuresti vaikuttanut toiminta Uusinta Ensemblessä sekä elektroakustiseen musiikkiin keskittyvässä yhtyeessä defunensemble. Hän on myös tuttu kasvo Avanti!:ssa. Holmström on valmistunut Sibelius-Akatemiasta, jossa hän opiskeli pianonsoittoa Erik T. Tawaststjernan, sävellystä Veli-Matti Puumalan ja satsioppia Olli Väisälän oppilaana. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Pariisissa Marie-Françoise Bucquet’n johdolla.

Holmström on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina ympäri Eurooppaa, Amerikoissa, Japanissa ja Australiassa. Hän on esiintynyt mm. RSO:n, Lapin kamariorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina, figuroi tiuhaan suomalaisilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa sekä pyörittää pitkäaikaisten kamarimusiikkipartnereidensa Markus Hohdin ja Eriikka Maalismaan kanssa Ristiveto-kollektiivia, joka keskittyy esittämään 1800-luvun lopun musiikkia periodisoittimin.

Hauhon musiikkijuhlien toinen perustaja ja taiteellinen johtaja Mikko Ivars opiskeli Sibelius-Akatemiassa Martti Rousin johdolla ja täydensi opintojaan mm. Arto Noraksen, Boris Pergamenchikowin, Ralph Kirshbaumin sekä Truls Mørkin mestarikursseilla.

Omien konserttiensa lisäksi Ivars on tehnyt levytyksiä sekä radionauhoituksia eri kamariyhtyeiden jäsenenä. Kamarimuusikkona hän on myös esiintynyt tärkeimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla, useimmissa Euroopan maissa sekä Venäjällä, Turkissa, Meksikossa, USA:ssa ja Japanissa. Vuodesta 2003 lähtien Ivars on työskennellyt Radion sinfoniaorkesterissa. Hän on myös Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin soolosellisti ja musisoi ahkerasti Avanti!:n riveissä. Myös solistikokemusta on kertynyt edellä mainittujen orkestereiden edessä.


Lähetä allaolevalla lomakkeella lippuvarauksesi.
Varauksen tehtyämme saat sähköpostitse vahvistuksen ja ohjeet maksamiseen.

(Pyrimme vahvistamaan varauksen saman päivän aikana, juhlapyhien aikana tähän saattaa kuitenkin mennä 1-3 päivää.)

Tervetuloa!

Huom. Mikäli varaat pelkkiä opiskelijalippuja, valitse täysihintaisten lippujen määräksi 0.