Sunnuntai 16.lokakuuta 2022

Hauhon kirkko klo 16.00


Edison Denisov: Sonaatti sooloklarinetille (1972)
B.H.Crusell: Klarinettikvartetto op.2 Es-duuri
Paul Ben-Haim: Klarinettikvintetto op.31a (1941)

Jonathan Leibovitz, klarinetti
Otto Antikainen, viulu
Essi Höglund, viulu
Julie Svačinová, alttoviulu
Lauri Kankkunen, sello

Hauhon musiikkijuhlat järjestää myös vuonna 2022 syyskonsertin Hauhon kirkossa, viime vuoden positiivisten kokemusten rohkaisemana. Samalla haluamme kehittää konserttijärjestäjien välistä yhteistyötä ja välttää taiteilijoiden turhaa lentomatkustamista.

Sunnuntaina 16.lokakuuta Hauhon kirkossa esiintyy joukko lahjakkaimpia suomalaisia jousisoittajia seuranaan vuoden 2021 kansainvälisen Crusell-klarinettikilpailun voittaja, israelilainen Jonathan Leibovitz. Aiemmin samalla viikolla Leibovittz esiintyy Jyväskylä Sinfonian solistina.

Lokakuun konsertin ohjelmassa kuullaan B.H. Crusellin ja israelilaisen Paul Ben-Haimin musiikkia. Klarinettivirtuoosi Crusell oli aikansa merkittävin suomalainen säveltäjä ja muusikko, vaikka käytännössä eli ja vaikuttikin koko aikuisikänsä Ruotsissa. Varsinkin hänen kvartettonsa ja konserttonsa ovat klarinetistien kantaohjelmistoa eri puolilla maailmaa.

Syntyjään saksalainen Paul Frankenburger oli 1900-luvun alkupuolella sikäläisen musiikkielämän ytimessä. Hän opiskeli mm. Anton Brucknerin oppilaan Friedrich Klosen johdolla ja toimi Bruno Walterin ja Hans Knappertsbuschin kapellimestariassistenttina. Hän emigroitui silloiseen Palestiinaan ennen toisen maailmansodan alkua ja vaihtoi myös nimensä heprealaiseen muotoon Ben-Haim.