Anna-Leena Haikola

viulu

Anna-Leena Haikola aloitti viulunsoiton opinnot Limingan musiikkiopistossa ja siirtyi Oulun konservatorion jälkeen Sibelius-Akatemiaan. Siellä hän suoritti loppututkinnon vuonna 2003 Päivyt Mellerin johdolla erinomaisin arvosanoin.

Haikola opiskeli myös Yhdysvalloissa Northern Illinois yliopistossa Pierre Menardin ja Mathias Tacken johdolla. Opintojaan hän on täydentänyt useilla mestarikursseilla, opettajinaan mm. Hagai Shaham ja Pinchas Zukerman.

Anna-Leena tunnetaan monipuolisena viulistina, hän on kotonaan niin klassisen, nykymusiikin, kuin viihdemusiikinkin parissa. Hän on esiintynyt useilla musiikkijuhlilla sekä kotimaassa että ulkomailla, ja vierailee säännöllisesti konserttimestarina eri orkestereissa ja yhtyeissä. Vuodesta 1995 Haikola työskenteli vakituisesti Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, kunnes vuonna 2003 hän siirtyi Helsingin kaupunginorkesterin viulistiksi. Siellä hänet valittiin myöhemmin samana vuonna 2.viulun äänenjohtajaksi. Hän soittaa vakituisesti myös mm. Virtuosi di Kuhmo, Zagros ja Avanti! -kamariorkestereissa, sekä Avanti!-kvartetin primaksena.


Jukka Harju

käyrätorvi

Jukka Harjun musiikkiuran lähtölaukaus oli 11-vuotiaan käyrätorvensoittajan esiintyminen Irlannin radio-orkesterin solistina EBU:n Nuorten solistien konsertissa Dublinissa vuonna 1986. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ja myöhemmin varsinaisena opiskelijana Kalervo Kulmalan johdolla. Roland Bergerin filharmoninen loppusilaus Wienin musiikkikorkeakoulussa täydensi musiikin maisterin oppiarvon. Harju on sijoittunut useissa instrumenttinsa kansainvälisissä musiikkikilpailuissa ikäryhmänsä kärkisijoille. Äänenjohtajatehtävissä hän on vieraillut mm. Claudio Abbadon johtamassa Gustav Mahler -orkesterissa, EU:n nuoriso-orkesterissa, Ranskan radio-orkesterissa sekä Tukholman suurissa sinfoniaorkestereissa.

Solistina Harju on esiintynyt paitsi kotimaassamme, myös Irlannissa, Virossa, Islannissa, Ruotsissa, Italiassa ja Kanadassa. Voitto kansainvälisessä Holger Fransman -käyrätorvikilpailussa vuonna 2005 toi Lieksan Vaskiviikkojen Vuoden vaskisoittaja 2006 -arvonimen kansainvälisistä ansioista muusikkona sekä tunnustukseksi vaskimusiikin säveltäjänä. Harju on toiminut Radion sinfoniaorkesterin soolokäyrätorvensoittajana vuodesta 2008, ensin sijaisena ja vuodesta 2009 vakituisena jäsenenä.

Vuonna 2020 Jukka on osallistunut suurella panoksellaan myös Hauhon musiikkijuhlien visuaaliseen tallentamiseen ja välittämiseen

www.jukkaharju.fi

Emil Holmström

piano

Pianisti Emil Holmström on tullut tunnetuksi musiikin moniottelijana. Häntä voi kuulla mitä erilaisimmissa yhteyksissä isoista orkestereista kamarimusisoinnin kautta hämäriin UG-iltamiin. Toiminnallaan hän haluaa nostaa kiinnostusta tyylikausien ilmiöihin suhteessa musiikkiin sekä erityisesti avantgardismiin kautta aikojen, on se Ferrucio Busonia, Wienin toista koulua tai vaikka Beethovenia. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta. Holmströmin muusikkouteen on suuresti vaikuttanut toiminta Uusinta Ensemblessä sekä elektroakustiseen musiikkiin keskittyvässä yhtyeessä defunensemble. Hän on myös tuttu kasvo Avanti!:ssa.

Holmström on valmistunut Sibelius-Akatemiasta, jossa hän opiskeli pianonsoittoa Erik T. Tawaststjernan, sävellystä Veli-Matti Puumalan ja satsioppia Olli Väisälän oppilaana. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Pariisissa Marie-Françoise Bucquet’n johdolla.

Holmström on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina ympäri Eurooppaa, Amerikoissa, Japanissa ja Australiassa. Hän on esiintynyt mm. RSO:n, Lapin kamariorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina, figuroi tiuhaan suomalaisilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa sekä pyörittää pitkäaikaisten kamarimusiikkipartnereidensa Markus Hohdin ja Eriikka Maalismaan kanssa Ristiveto-kollektiivia, joka keskittyy esittämään 1800-luvun lopun musiikkia periodisoittimin. Tällä hetkellä heillä on erityisesti työn alla Brahmsin ja Schumannin kamarimusiikki sekä Mozartin viulusonaatit.

Uuden musiikin esittäminen on merkittävä osa Holmströmin toimintaa: hän on tilannut teoksia nuorilta säveltäjiltä sekä kantaesittänyt kymmeniä teoksia. Hän on nauhoittanut Yleisradiolle ja Alba Recordsille sekä tehnyt ensilevytykset mm. Veli-Matti Puumalan teoksesta Hommages Fugitifs ja Magnus Lindbergin teoksesta Sonatas. Yhtyeidensä kautta hän on päätynyt esiintymään uuden musiikin keskuksiin, viime kaudella mm. Matthias Pintscherin profiilikonserttiin Hampurin Elbphilharmonie'hin yhdessä Luzernin festivaalin alumnien kanssa.

Tällä hetkellä Holmström nauttii valtion 5-vuotista taiteilija-apurahaa. Suomen Kulttuurirahasto ja Wihurin rahasto on ovat myös tukeneet Holmströmin toimintaa.

www.emilholmstrom.com

Laura Hynninen

harppu & taideteokset

Harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynninen yhdistää työssään musiikkia ja visuaalista taidetta. Hän tekee maalauksia, kollaaseja ja installaatioita kierrätysmateriaaleja hyödyntäen, sekä säveltää ja esittää musiikkia harpulle ja ihmisäänelle. Hän myös vierailee säännöllisesti sinfoniaorkestereissa ja esittää klassista soolo- ja kamarimusiikkia.

Kuvataiteilijaksi Hynninen on valmistunut Helsingissä toimivasta Taidekoulu Alfasta. Monimuoto-opintojen lisäksi hän on opiskellut vanhojen mestareiden tekniikkaa sekä art nouveauta. Näyttelyiden lisäksi työn alla on usein muotokuvia ja tilausteoksia.

Harpunsoiton A-kurssin Hynninen suoritti Sibelius-Akatemiassa v.1999. Hän oli harpun äänenjohtaja Suomen Kansallisoopperassa v.2000-12 ja Radion Sinfoniaorkesterissa v.2013-15. Hynninen tunnetaan monipuolisesta työskentelystä eri tyylisissä kokoonpanoissa. Häntä on kuultu solistina ja kamarimuusikkona eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Hynninen on ollut useiden suomalaisten orkestereiden, mm. Avanti!n, Tapiola Sinfoniettan ja Radion Sinfoniaorkesterin solistina. Hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla, tehnyt levytyksiä, radionauhoja, sovituksia ja äänityksiä myös kirkkomusiikin, popin, rockin, heavy metalin, jazzin ja nykymusiikin kentillä.


Mikko Ivars

sello

Mikko Ivars opiskeli Sibelius-Akatemiassa Martti Rousin johdolla ja täydensi opintojaan mm. Arto Noraksen, Boris Pergamenchikowin, Ralph Kirshbaumin sekä Truls Mørkin mestarikursseilla.

Omien konserttiensa lisäksi Ivars on tehnyt levytyksiä sekä radionauhoituksia eri kamariyhtyeiden jäsenenä. Kamarimuusikkona hän on myös esiintynyt tärkeimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla, useimmissa Euroopan maissa sekä Venäjällä, Turkissa, Meksikossa, USA:ssa ja Japanissa. Ammattilaisura orkesterimuusikkona alkoi Suomen kansallisoopperan orkesterissa vuonna 1996 ja vuodesta 2003 lähtien Ivars on työskennellyt Radion sinfoniaorkesterissa. Hän on myös Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin soolosellisti ja musisoi ahkerasti Avanti!:n riveissä. Myös solistikokemusta on kertynyt edellä vuosien varrella silloin tällöin.

Ivars on perustanut Hauhon musiikkijuhlat ja toimii tapahtuman taiteellisena johtajana.

Kuva: Jaakko Paarvala


Teemu Kauppinen

kontrabasso

Teemu Kauppinen on soittanut Radion sinfoniaorkesterissa vuodesta 2006 lähtien, vuonna 2011 hän sai vakituisen kiinnityksen orkesteriin. Virtuosi di Kuhmo -kokoonpanon jäsen hän on ollut vuodesta 1994. Saksalaisessa Deutsche Kammerakademie -orkesterissa hän soitti vuosina 1998-2000 ja Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa kesät 2009-2016. Hän on työskennellyt myös mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfonietassa, Galician sinfoniaorkesterissa Espanjassa sekä Northern Sinfonia -orkesterissa Englannissa.

Kauppinen on kysytty ja aktiivinen kamarimuusikko, ja hän on esiintynyt viime vuosina mm. Naantalin musiikkijuhlilla, Kuhmon Kamarimusiikissa, Uudenkaupungin Crusell-viikolla, Oulunsalo Soi -festivaalilla, Korsholman musiikkijuhlilla, Helsinki Spring Light -festivaalilla sekä Zagreb Kom -festivaalilla Kroatiassa.

Teemu Kauppinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, missä hänen kontrabasso-opettajanaan oli Jussi Javas. Vuosina 1997-2000 Kauppinen täydensi opintojaan Kölnin musiikkikorkeakoulussa professori Veit-Peter Schüsslerin oppilaana. Tänä aikana hän myös osallistui Franco Petracchin mestarikursseille Sermonetassa, Italiassa. Yksityisesti hän on opiskellut Esko Laineen, Duncan Mctierin ja Janne Saksalan johdolla. Teemu Kauppisen soitin on italialainen Antonio Guadagnini -kontrabasso vuodelta 1879.

Foto: Anton Sucksdorff


Olli Kilpiö

alttoviulu

Olli Kilpiö opiskeli Sibelius-Akatemiassa Teemu Kupiaisen ja Matti Hirvikankaan johdolla, suorittaen diplomitutkinnonsa erinomaisin arvosanoin vuonna 1995. Vuosina 1998-99 Kilpiö opiskeli Kölnin musiikkikorkeakoulussa professori Rainer Moogin mestariluokalla. Perusopintojaan Kilpiö on täydentänyt osallistumalla useille kansainvälisille mestarikursseille, opettajinaan mm. Hariolf Schlichtig, Thomas Riebl, Rainer Moog ja Lars Anders Tomter. Musiikin maisteriksi Kilpiö valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008.

Opintojensa rinnalla Kilpiö työskenteli avustajana kaikissa pääkaupunkiseudun ammattiorkestereissa. Kokemustensa perusteella Kilpiö päätti hakea paikkaa Radion sinfoniaorkesterista, jonka alttoviulusektion jäseneksi hänet hyväksyttiin vuonna 1998. Kilpiö on kokenut kamarimuusikko ja on esiintynyt tärkeimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla, sekä tehnyt levytyksiä ja radionauhoituksia eri kamariyhtyeiden jäsenenä. Virtuosi di Kuhmo –kamariorkesterin toimintaan Kilpiö on osallistunut sekä rivimuusikon että sooloalttoviulistin toimessa vuodesta 1993 lähtien.

Kilpiö on perustanut Hauhon musiikkijuhlat yhdessä ystävänsä Mikko Ivarsin kanssa ja toimii tapahtuman taiteellisena johtajana. Vuonna 2011 Kilpiölle myönnettiin Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinto.

Kuva: Jukka Harju


Eriikka Maalismaa

viulu

Eriikka Maalismaa on viulisti. Hän järjestää mm. Klassinen Hietsu -sarjaa ja Ristiveto-festivaalia, ja soittaa Avanti!ssa, Jousia Ensemblessä, Tristero-pianotriossa ja lukuisissa muissa yhtyeissä.

Eriikka on toiminut erinäisten orkesterien konserttimestarina ja äänenjohtajana (mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Australian Chamber Orchestra, BBC Symphony Orchestra) ja rakastaa kamarimuusikon, organisaattorin ja sekatyöläisen rooliaan. Tällä hetkellä Eriikkaa kiinnostaa erityisesti yhteistyö elävien säveltäjien kanssa, ja hän onkin tilannut jo kourallisen kappaleita itselleen suomalaisilta tekijöiltä.

Vuonna 2019 ilmestyi lämpimän vastaanoton saanut levy, jolla Eriikka soittaa pianisti Emil Holmströmin kanssa kaikki Robert Schumannin viulusonaatit periodisoittimilla.

Kuva: Maarit Kytöharju

www.eriikkamaalismaa.com

Reeta Maalismaa

viulu

Reeta Maalismaa on opiskellut viulunsoittoa Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Oulun konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Liszt-Akatemiassa Budapestissa. Maalismaa valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta professori Mi-Kyung Leen luokalta vuonna 2003. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Ana Chumachenko, Valentin Zhuk ja Ysaÿe-kvartetti.

Vuodesta 2003 Maalismaa on soittanut Radion sinfoniaorkesterin ykkösviulistina, minkä lisäksi hän on kamariorkesteri Jousia Ensemblen ja Virtuosi di Kuhmon jäsen.

Reeta Maalismaa, käyrätorvisti Jukka Harju ja pianisti Sonja Fräki julkaisivat uutta suomalaista kamarimusiikkia käyrätorvitriolle vuonna 2016. Levy Northern Attraction arvioitiin viime aikojen kiinnostavimpien uuden musiikin julkaisujen joukkoon.

Maalismaa on esiintynyt kamarimuusikkona lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Kuhmon Kamarimusiikin Nuori taiteilija vuodelta 2005 nauttii edelleen kamarimusisoinnin vapaudesta ja esiintymisen ilosta.


Riitta-Liisa Ristiluoma

alttoviulu

Vihdin Nummelasta kotoisin olevaa Riitta-Liisa Ristiluomaa ei pienenä viululäksyt kiinnostaneet. Jotta pikkuviulistin soittoharrastus olisi kuitenkin säilynyt, annettiin yhdeksänvuotiaalle Riitta-Liisalle käsiinsä alttoviulu. Puuhastelu jatkui sittemmin Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen opissa sekä Kölnin musiikkikorkeakoulussa prof. Rainer Moogin luokalla. Maisterin paperien lisäksi Sibelius-Akatemiasta on kertynyt barokkialttoviuluopintoja Kreeta-Maria Kentalan johdolla. Ristiluoma on aktiivisesti esiintynyt kamarimuusikkona mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Crusell-viikolla, Hauhon musiikkijuhlilla ja Rauma Festivossa. Vuonna 1989 Vihdin Viuluviikareista alkanut orkesterimuusikon ura on vienyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja Radion sinfoniaorkesterin riveihin, nykyään Ristiluoma toimii Suomen Kansallisoopperan orkesterin sooloalttoviulistina. Montun pimennon ulkopuolella häntä voi myös nähdä mm. Virtuosi di Kuhmon, Avanti!:n, Zagroksen ja Helsingin barokkiorkesterin konserteissa. Yhteistyö ja keikat laulaja-lauluntekijä Samae Koskisen ja jousikvartetin kanssa ovat myös tärkeä osa Ristiluoman muusikkoutta.

Ristiluoma on aktiivisesti esiintynyt kamarimuusikkona mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Crusell-viikolla, Hauhon musiikkijuhlilla ja Rauma Festivossa. Vuonna 1989 Vihdin Viuluviikareista alkanut orkesterimuusikon ura on vienyt avustajaksi mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja Radion sinfoniaorkesterin riveihin, lisäksi periodisoittimilla soittavat Helsingin Barokkiorkesteri ja Suomalainen Barokkiorkesteri ovat tulleet tutuiksi lukuisissa konserteissa. Nuoruuden orastava kiinnostus nykymusiikkia kohtaan on ajan myötä kasvanut Avanti!:n joukoissa.

Päätyönään Ristiluoma toimii Suomen Kansallisoopperan orkesterin sooloalttoviulistina. Yhteistyö ja keikat laulaja-lauluntekijä Samae Koskisen kanssa ovat muodostuneet myös tärkeäksi henkireiäksi, Samae Koskisen jousikvartetin jäsenenä Ristiluoma on ollut sen perustamisesta lähtien.

Kuva: Maarit Kytöharju

Otto Virtanen

fagotti

Otto Virtanen aloitti musiikkiopintonsa 6-vuotiaana Ylä-Satakunnan musiikkikoulussa. 15 auringonkiertoa nähtyään hän siirtyi pitkäaikaisen piano-opettajansa Vesa-Matti Tastulan hoivista Tampereen konservatorioon, jossa alkoivat fagottiopinnot Stig Forsmanin ohjauksessa. Sibelius-Akatemiassa touhu jatkui László Haran ja Jussi Särkän evästyksin. Ehtipä hän soitinopintojen ohessa piipahdella jonkin verran myös kummastuttamassa Tapio Nevanlinnaa tämän sävellystunneilla sekä Leonid Bashmakovia orkestrointia oppiakseen. Fagottidiplomin Otto Virtanen suoritti vuonna 1997, valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2000 ja soitti ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian Soiva Akatemia -konserttisarjassa keväällä 2002. Hän on täydentänyt opintojaan Tanskan kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa Asger Svendsenin sekä Pariisin Konservatoriossa Pascal Gallois’n fagottiluokilla sekä lukuisilla kesä- ja mestarikursseilla.

Orkesteriuransa aluksi Otto Virtanen toimi fagotistina Helsingin kaupunginorkesterissa vuosina 1995–1999 ja sen jälkeen soolofagotistina Tampere Filharmoniassa 1999–2004. Syksystä 2004 alkaen hän on soittanut nykyisessä toimessaan Radion sinfoniaorkesterin 1. soolofagotistina. Orkesterimuusikkouden lisäksi Otto Virtanen on aktiivinen kamarimuusikko ja monipuolinen instrumenttinsa sanansaattaja. Hän on esiintynyt kotimaassaan useiden orkesterien solistina, tehnyt Yleisradiolle lukuisia nauhoituksia sekä esiintynyt monilla kotimaisilla musiikkifestivaaleilla. Muun muassa näissä yhteyksissä sekä pianisti-säveltäjä Kirmo Lintisen seurassa hän on tullut toimineeksi yhteistyössä useiden suomalaisten säveltäjien kanssa ja soittanut paljon kantaesityksiä ja Suomen ensiesityksiä useistakin fagottikirjallisuuden merkkiteoksista kuten Jouni Kaipaisen ja André Jolivet’n konsertoista, Nikos Skalkottasin Sonata Concertantesta tai Luciano Berion Sequenzasta. Konserttiohjelmissaan hän yhdistelee mieluusti eri aikakausien teoksia aina varhaisesta barokista 2000-luvulle saakka.

Oton mieleisin harrastus on sama kuin lähes kaikilla USA:n viimeaikaisilla presidenteillä. Ei siis hallitsematon twiittailu, vaan tietty perinteikäs skotlantilainen pallopeli.

Foto:Jukka Harju


Emma Vähälä

viulu

Emma Vähälä aloitti viulunsoiton opinnot viisi vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa, josta hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan Pertti Sutisen ja vuonna 1993 Tuomas Haapasen oppilaaksi. Kuhmon viulukoulussa vuosina 1988–1992 hänen opettajinaan toimivat Zinaida Gilels, Ilja Grubert ja Pavel Vernikov.

Vähälä on palkittu useissa viulukilpailuissa. Varhaisinta kilpailumenestystä hän saavutti jo vuonna 1984 Espoon musiikkikoulun kamarimusiikkikilpailuissa ja myöhemmin Jyväskylän ja Kuopion valtakunnallisissa viulukilpailuissa. Emma Vähälä palkittiin myös Kuhmon kansinvälisessä duo-kilpailuissa vuonna 1998.

Vähälä suoritti diplominsa Sibelius-Akatemiasta parhain mahdollisin arvosanoin vuonna 2000. Samana vuonna hänet valittiin Radion sinfoniaorkesterin vuorottelevaksi 2. konserttimestariksi. Musiikin maisteriksi Vähälä valmistui vuonna 2003. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Igor Ozimin ja Cho-Liang Linin mestarikursseilla.

Emma Vähälä esiintyy solistina ja kamarimuusikkona ja hän on esiintynyt tärkeimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla, useimmissa Euroopan maissa sekä Amerikassa, Venäjällä ja Japanissa. Hän on Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin jäsen ja soittaa Avanti!n ja Suomalaisen kamariorkesterin riveissä. Vuodesta 2008 Vähälä on vieraillut konserttimestarina Gulbenkianin sinfoniaorkesterissa Lissabonissa ja Orquestra da Musica da Casassa Portossa, Portugalissa. Emma Vähälä soittaa Pierre Silvestre viulua vuodelta 1848.


Jussi Vähälä

sello

Jussi Vähälä aloitti sello-opintonsa Lahden konservatoriossa Jouko Paavolan johdolla ja jatkoi Arto Noraksen opissa Sibelius-Akatemiassa valmistuen musiikin maisteriksi 2012 erinomaisin arvosanoin. Vähälä soitti Helsingin kaupunginorkesterin sellistinä vuodet 2006-2012 ja toimii nykyään Suomen Kansallisoopperan 1. soolosellistinä.

Hän on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin solistina ja kuuluu kuuden huippusellistin Total Cello Ensemble -yhtyeeseen, jonka konsertit eivät jätä ketään kylmäksi.Vähälän soitin on Emil Aaltosen säätiön omistama Giovanni Tononi vuodelta 1690.

Sellonsoiton ohella hänen intohimonsa on kalastus kaikissa eri muodoissaan.


Virtuosi di Kuhmo

yhtye

Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri perustettiin vuonna 1992 jatkamaan aiemmin Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä toimineen samannimisen orkesterin perinteitä. Historiansa aikana orkesteri on esiintynyt suurimpien Euroopan maiden lisäksi Japanissa ja Venäjällä. VdK on niin ikään vieraillut lähes kaikilla kotimaisilla musiikkifestivaaleilla.

Orkesterin kiertueet ja Ondine-, EMI-, CPO-, ja Alba-levymerkeillä julkaistut äänitteet ovat keränneet kiittäviä arvioita maailman tärkeimmissä musiikkialan julkaisuissa. Mm. The Independent, Le Monde, Gramophone, The Strad ja BBC Music Magazine ovat ylistäneet orkesterin tasoa. Kaksi levytyksistä on myös ylittänyt Suomessa kultalevyyn oikeuttavat myyntilukemat.

Vuodesta 1995 itsenäisenä yhtyeenä toiminut Virtuosi di Kuhmo esiintyy muutamia kertoja vuosittain. Suurin osa VdK:n jäsenistä työskentelee helsinkiläisissä sinfoniaorkestereissa – osa myös esiintyy kansainvälisillä areenoilla solisteina ja kamarimuusikkona sekä opettaa eri musiikkikorkeakouluissa.

Viime aikoina Virtuosi di Kuhmo on erikoistunut esittämään suurelle jousikokoonpanolle sävellettyjä teoksia; kvintetoista nonettoihin. Tunnetuimpien teosten lisäksi VdK on etsinyt ja ottanut ohjelmistoonsa myös harvoin kuultuja sävellyksiä klassismin ja romantiikan ajalta. Virtuosi di Kuhmo pyrkii nykyisin viemään konserttejaan suurimpien kaupunkien ja musiikkifestivaalien lisäksi myös alueille missä klassisen musiikin tarjonta on vähäisempää.

Kuva: Maarit Kytöharju

www.virtuosidikuhmo.fi